Kun mikään ei riitä

Synkkyys varoitus!
Oheinen teksti tulee olemaan väsyneen, pettyneen ja kaikkensa antaneen ihmisen purkautuminen riittämättömyyden tunteestaan.

black-and-white-person-woman-girl

Tiedättekö sen tunteen, kun tuntuu, että vaikka kuinka venyt ja venyt, sekään ei riitä?!
Olen useamman vuoden kärsinyt tunteesta, että vaikka annan kaikkeni, muut eivät ole siihen tyytyväisiä. Tai noh, koko ikäni olen tuntenut näin. En koskaan ole riittävän hyvä. Siis muiden mielestä. Aina olen hakenut hyväksyntää. Milloin yrittänyt miellyttää ystäviä, sitten vastakkaisen sukupuolen edustajia ja ihan koko elämäni olen yrittänyt täyttää vanhempieni odotuksia. Aina veljeni on ollut kuitenkin parempi. Siis, en tiedä onko oikeasti näin, mutta näin olen aina kokenut.

Vihdoin aviomieheni löydettyäni, koin, että jollekin olen riittävä, jopa paljon enemmän. Sitten opiskelut vaihtuivat työelämään. Nyt olenkin sitten melkein neljä vuotta taistellut riittämättömyyden tunteen ja epäonnistumisen pelon kanssa. Tiedän tekeväni työni pääasiassa todella hyvin ja olen tietyssä määrin korvaamaton. Työtaakkani on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi. Viime vuoden lopulla löysin pisteen, jolloin en vain olisi jaksanut yhtään enempää. Sama tilanne jatkui alkuvuodesta, kunnes ihana rentouttava talviloma asetti kaikki perspektiiviin. Olenkin loman jälkeen löytänyt oikean asenteen elämään ja varsinkin töihin.

darkness

Viime viikolla tuli vastaan jonkinmoinen katkeamispiste. Mitään erityisen konkreettista ei tapahtunut, mutta kohtasin samoja tunteita kuin viime vuoden lopulla: vaikka tekisin kaikkeni, se ei riitä! Venyn ja venyn, silti aina jollain on kommentoitavaa ja aina joku on tyytymätön. Olen ihminen. Meille sattuu virheitä. Virheistä pitää oppia. Miten niistä voi oppia, jos kukaan ei myöskään kerro virheistäni minulle? Miksi muut saavat tehdä virheitä, mutta minä en? Senkö takia, että teen niitä äärimmäisen harvoin? Miksi meitä tunnollisia rangaistaan?

Olen paljon miettinyt, milloin on vain aika iskeä hanskat tiskiin ja antaa olla? Onko mittarina se, ettet enää tee asioita hymyssä suin? Vai vasta se, kun ei vaan  jaksa enää välittää? Sitä sanotaan, että vaarallisin työntekijä on työntekijä, joka ei vaan enää välitä.  Parisuhteissakin peli pitää viheltää siinä vaiheessa poikki, kun toinen huomaa, ettei vaan enää välitä toisesta ja toisen tunteista. Tai ylipäätänsä koko parisuhteesta. Silloin pitää kunnioittaa toistakin ja viheltää pelipoikki. Pitäisikö sitä siis työelämässäkin kunnioittaa työnantajaa ja etsiä uusia haasteita, kun ei enää välitä? Vai pitäisikö kuitenkin tehdä se ennen kuin lakkaa välittämästä?

sade

Olen herkkä kuulemaan ja lukemaan ihmisten vartalonkielestä, jos he ovat tyytymättömiä minuun, vaikkei he sitä suoraan sanoisikaan. Se kuluttaa energiaa. Mietin katkeamatta mitä muut ajattelevat minusta. Tulkitsen ihmisten vartalonkieltä, kun olen heidän kanssaan. Seuraan jokaista silmän liikettä ja analysoin koko ajan, että mitä he ajattelevat vaatteistani, ulkonäöstäni, korustani, sanomisistaan, miten hiukseni ovat yms..lista on loputon. Se on ominaisuus, josta haluan päästä eroon. Energian tuhlaaminen siihen, että mitä muut minusta ajattelevat on todella kuluttuvaa. Se on saanut minut taas pisteeseen, jossa olen unohtanut oman itseni. Olen käpertynyt omaan kolooni. Uskaltauduin sieltä hieman tutkimaan ulkomaailmaa loman jälkeen, mutta viime viikon lopulla juoksin sinne, lujaa, enkä tiedä uskallanko sieltä enää ulos…

 

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

————————————————————————–
What to do, when you feel all the time that nothing is enough? I have felt whole my life that I’m not enough. It doesn’t matter how much I try, still people are unsatisfied or they pick up all the possible mistakes I have ever done. When you know is time just let it go? 

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Kun mikään ei riitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.