Superruoka -sopiiko kaikille?

Hei,

Superruuista on puhuttu viime vuosina todella paljon. Superruoka on termi, joka on suoraan käännetty englannista (superfood). Kyseessä on markkinointitermi, jota käytetään yleisimmin kuvaamaan ruokaa, joka on poikkeuksellisen ravinnetiheää.  Superruoat ovat tavallisen ruoan ja lääkinnällisempien yrttien välimaastoon asettuvia, luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia. Superruoilla on vahva kulttuurihistoria ja poikkeuksellisen korkea ja monipuolinen ravinnepitoisuus. Superruoka sisältää luonnon raaka-aineita, jotka ovat varastoineet itseensä mm. mineraaleja, vitamiineja ja antioksididantteja (lähde).

food-salad-healthy-lunch

Hämmennystä yleisesti aiheuttaa se, että toinen pitää parsakaalia tai porkkanaa superruokana, ja joku voi käyttää vaikka lenkkimakkarasta nimitystä ”superruoka”. Useimmat kuitenkin listaavat termin alle vain koko planeettamme ravainnerikkaimmat ruoat, joita ovat mm.spirulina, chlorella, kasviplanktoni, maca, raakakaakao, goji-marja, aloe vera, noni, emomaito ja mehiläisten siitepöly. Itselleni edellä mainittu luettelo on superruokia ja muut ravinnerikkaat ovat ”vain” ruokaa. Älkää kysykö miksi näin, näin sen vaan koen. Näiden eksoottisten ruokien lisäksi pidän suomalaisia marjoja superruokana. Ruokavalioni superruokia ovat spirulina, chia-siemenet ja edellä mainitut suomalaiset marjat.

pexels-photo-24119

En usko ihmedieetteihin, vaikka niitä olenkin ehkä kokeillutkin. Uskon, että kaikkea voi ja ja pitääkin syödä kohtuudella. En väitä tätä totuutta itse noudattavani, mutta tähän uskon. En silti väheksy dieettejä. Jos joku saa niistä hyvän olon, on se silloin heille oikea ratkaisu.  Itse esimerkiksi tiedän, ettei valkoinen jauho sovi minulle kovin hyvin. Välttelen valkoisista jauhoisista tehtyjä juttuja, mutta en mielestäni ole dieetillä tällöin. Teen omaa vartaloani kuunnellen päätöksiä.

Ruokavaliota koskevat päätökset pitää tehdä omaa vartaloaan kuunnellen.  Superruokatkaan eivät sovi kaikille. Törmäsin Me Naisten nettisivuilla artikkeliin, johon oli haastateltu paria naista, jotka olivat vetäneet ”superterveellisen” elämän äärimmäisyyksiin. Hyvä esimerkki, että kohtuus kaikessa. Seuraan paljon erilaisia fitness- ja hyvinvointiblogeja. Niissä puhutaan paljon terveellisistä elämäntavoista. Toisille terveellinen elämäntapa on kaikenmaailman eksoottisia superruokia ja toiselle on suomalaista perusruokaa. Itse näen, että se on näiden kahden maailman yhdistämistä. Spirulinan myötä oloni on kaikinpuolin parempi. Olen energisempi henkisesti. Olen testannut asian monta kertaa. Nyt olen tablettien loppumisen jälkeen toista kuukautta aloitekyvytön ja aikaansaamaton, kuten olin ennen spirulinan käytön aloittamista. Täytyykin muistaa laittaa tänään spirulinat tilaukseen. Täytyy saada energiaa kevääseen!

food-salad-healthy-vegetables

Vaikka minulle termi superruoka lähinnä viittaa ulkomaalaisiin ruokiin, kuten chia-siemenet, lucuma yms. Löysin mahtavan artikkelin, missä kerrotaan meidän Pohjolan superruoista. Nämä perusraaka-aineet ovat terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion perusta! Kannattaa tsekata ja miettiä mitä suuhunsa laittaa! Kotimaisuus kunniaan!

Se viesti, jonka haluan tällä tekstilläni välittää on se, ettei saa hämmentyä markkinointikikkailuihin. Nyt kaikkea terveellistä ruokaa markkinoidaan käyttämällä termiä ”superruoka”. Muista aina kuunnella omaa vartaloasi, syödä niitä raaka-aineita, jotka saavat sinussa hyvän olon aikaan. Älä syö mitään sen takia, että siitä puhutaan superruokana!

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9* kuvat Pexels.com

————————————————————————–
Superfoods have been a trend for a while now. People have different opinions what is actually superfood. When I talk about superfood I talk about exotic foods like Spirulina, Lucuma, Chia seed etc. All the other healthy food is just food (which is healthy).
I think you should never eat anything which does not make you feel good. I can’t leave without Spirulina but I don’t believe it fits to everyone or makes everyone feeling as good as it makes me feeling.
Shortly,  
Always remember to eat food which make YOU feel awesome! No matter what is the current trend!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.