Tavoitteet ja focus

 

Hei,

palasin juuri esimiespäiviltä. Kahden päivän aikana kävimme yhdessä johdon kanssa läpi viime vuoden, tämän vuoden tavoitteet ja lanseerasimme ison kasan uusia osaamisen kehittämisen prosesseja organisaatioomme. Tähän mennessä meillä ei ole ollut oikeastaan mitään. Tavoitteetkin on uusi asia. Siksipä näistä kahdesta päivästä innostuneena ajattelin kirjoittaa omaa näkemystäni tavoitteiden merkityksestä.

Olen vuosien varrella oppinut itsestäni sen, että kaipaan tavoitteita. Koen tavoitteiden tuovan elämääni fokusta. Samalla pystyn näkemään, että etenen elämässäni. Kaipaan samoja asioita työelämässä. Uskon kyllä, että aika moni ihminen on samanlainen. En kuitenkaan puhu mistään vanhanaikaisesta liian tiukasta tavoitteiden asettamisesta. Näen työelämässäkin, että tavoitteiden tarkoitus on saada työntekijät keskittymään työssään asioihin, jotka ovat työantajalle tärkeitä.

sunset-feathers

Tavoitteiden kautta yksittäiset työntekijät kokevat konkreettisesti miten heidän työnsä vaikuttavat koko organisaatioon. Usein puhutaan siitä, että jokaiselle yksilöllä organisaatiossa pitää olla selkeä ymmärrys, mikä hänen roolinsa yrityksen toiminnassa. Ymmärrys roolista ja omasta merkityksestä sitouttaa henkilön organisaatioon. Henkilökohtaisesti allekirjoitan väitteen.

Tavoitteista, niiden asettamisesta ja niiden merkityksellisyydestä voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Niistä on kirjoitettu satoja kirjoja, mutta se mitä haluan omalla kirjoituksellani sanoa on, että tulee aina muistaa, että tavoitteiden tarkoitus on saada työntekijät suuntamaan työpanostuksensa asioihin, jotka ovat organisaatiolle tärkeitä, mutta myös samalla sitouttaa henkilö osaksi organisaatiota.

jetty-landing-stage-sea-holiday_with text

Miten te koette nämä asiat?

Onko teidän organisaatiossa ymmärretty tavoitteiden oikea merkitys?

http---signatures.mylivesignature.com-54493-275-2FA08B37CAF173DD0A8C883CACDB3ED9

——————————————————————–

I just participating in team lead event. In those two days we defined targets for employees. The event got me thinking  of targets. The reason company sets targets for employees is that they want individual focus on things which are important for the company and also commit the employees to company.

all the pictures from pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.